Találkozás egy régi ismerőssel…

Gratulálok annak a biciklitolvajnak, aki eltulajdonította Blaue Reitert. Igen, oké, Blaue Reiter minden bizonnyal szebb napokat is megért nagypapa bicikli volt, de aki koponya alakú szelepsapkáival és agyonmatricázott babakék-babarózsaszín vázával színesítette a Klauzál téren lelakatolt kerékpárok sorát. Egészen addig, amíg B.-nek felajánlottuk. B. örült, P. meg egy héten át kereste a lakat kulcsot, de végül az is meglett. Erre a bicikli pont akkor eltűnt megszokott helyéről.
Ma séta közben véletlenül összefutottunk vele az egyik szomszédos utcában. Semmi baja, csak a nyerget cserélték le. Egyrészt megértem, másrészt annyira nem, a lényeg, hogy korábban hihetetlenül kényelmes nyereg volt rajta. Pár új matricával bővült a vázdekoráció is. Meg most egy szép felirattal, amit mérgében P. vésett az új, kritikán aluli ülésre. Úgy néz ki, hogy stabilan ott parkol a bringa, úgyhogy még az is lehet, hogy lesz valami a visszatulajdonítással. Erre ma nem nagyon volt lehetőség.
Blaue Reiter egyébként elrettentő bárki számára, aki kicsit is ért a biciklikhez. Iszonyat nehéz, nagy, nagy számú körülményesen orvosolható hibával, de az amiben van valami. Nem csak az, hogy elég feltűnő, (ezért is gondoltuk, hogy nem viszik el, bár erre a szomszéd utcából valakinek ragadt rá a kormányra, a keze. Cuki. Ezek szerint valamit rosszul gondoltunk. Budapesten hirtelen alakulnak ki az ilyenfajta Bermuda háromszögek, amelyekben egyszerűen csak eltűnnek dolgok.) hanem az a van benne valami érzés. Persze lehet, hogy csak nekem, mert vele tekertem először Budapesten. Valamit érezhetett a tolvaj is. Minimum a lehetőséget. Gondolatban mindenféle furcsa dolgot kívánok neki.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: