Gasztronómia

Az olaszországi tripp gasztronómiai szempontból varázslatos volt. Első este egy John által javasolt pubban kóstoltunk házi főzésű söröket. Beszélgetés közben John olasz ismerősei javasolták, hogy próbáljuk ki a Vino Veritas nevű borozót. Erre csak másnap került sor. A Vino Veritas, minden bizonnyal a tulaj, aki egyébként a pincér is egyszemélyben, saját elképzelése szerint kialakított hely. Masszív faasztalok, régi bortartó állvány különféle borokkal, régi vintage plakátok és óriási sonkás és sajtospult alkotta a berendezés gerincét. Miután helyet foglaltunk az egyik asztalnál, megkérdezte, hogy hozhatja-e a ház ajánlatát. A ház ajánlata különböző leheletvékonyra szelt felvágottakból és sajtokból összeállított tál volt, amihez a ház száraz vörös borát kortyolgattuk. Azt hiszem itt szerettem bele igazán az olasz konyhába. Zseniális volt.
Persze másnap Firenzében sikerült egy kifejezetten turistákra építő olasz kajáldában ebédelnünk. A turisták folyamatosan jönnek, valószínűleg sokakat fog ezután is becsalogatni a látvány, nem kell a helynek a visszatérő vendégekre építenie. Nem volt rossz az étel, de a rendeltnél jobb tésztákat és pizzát bármikor eszek itthon is.
Az hazaút napján viszont kiderült, hogy John igazán finom tésztát tud főzni.
A három nap során mértéktelen mennyiségű capuccinót és fagyit is tömtünk magunkba. A fagyi helyfüggő, a különböző kávék kivétel nélkül nagyon finomak és meglepően olcsók.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: