couchsurfing tapasztalatok Pisában

Azután, hogy lefoglaltuk a repülőgépjegyeket, egyből elkezdtünk írni a potenciális kanapé tulajdonosoknak, aminek eredményeként egy francia phd hallgatónál, Johnnál találtunk szállást. John egy kedves fickó, aki az egyetemen zenei számítógépes szoftverekkel foglalkozik. Szabadidejének  jelentős részét egy politikai szerveződés aktív tagjaként tölti, ami mellett  jut még ideje heti rendszerességgel capoeirazni és énekelni is. A három napban csak ezekre derült fény, de nem lepődnék meg, ha húsz egyéb dologgal foglalkozna ezek mellett. Lehet, hogy az elfoglaltságok tömkelege okozza nála a feltűnő szórakozottságot, de persze az is elképzelhető, hogy ez csak az elmúlt 3 napra volt jellemző. Mindenesetre John közelében folyamatos veszélynek voltak kitéve a tárgyak.
Maga szállás, ahová szinte csak aludni jártunk, barátságos volt és rendetlen. Tipikusan az az albérlet, amiben ha egy embernél többen vannak már minden lépését megtervezi az ember, hogy ne keveredjen a másik útjába. A belmagasság viszont szokatlanul magas, de ez úgy tűnt, hogy jellemző a vidéken.
Már az érkezés napján körbejártuk a város nevezetességeit. A pisai dóm tér épületei bámulatosak és ha az ember elfárad a márványcsipkék és a monumentalitás csodálásában jót szórakozhat a kötelező, ferde tornyot támasztó, pózban fotózkodó turisták látványán. Maga város meglepően kicsi, egy nap alatt fel lehet térképezni, bár mint minden városnak Pisának is megvannak a rejtett zugai.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: